Tuinverzekering

Geniet u ook van het buitenleven in uw tuin of op uw terras of balkon? Met de Tuinverzekering verzekert u uw waardevolle spullen, van tuinmeubilair tot wasgoed. Vaak wordt er ten onrechte gedacht dat deze dingen onder de inboedel verzekering vallen. Men komt er vaak pas achter als er sprake is van schade door bijvoorbeeld storm, hagel of diefstal.

Planten zijn alleen te verzekeren tegen natuurschade waarbij er rekening gehouden wordt met het feit dat planten vaak vanzelf weer gaan groeien. Je kunt de schade wel melden maar er wordt pas uitgekeerd als het duidelijk is dat de plant(en) het niet gaan overleven. Diefstal van planten is zeer fraude gevoelig en is daarom meestal niet meegenomen in het pakket.

Wat valt er verder zoal onder de tuinverzekering? Uw tuinmeubilair, de beelden, maar ook het tuingereedschap , de schutting en zelfs het wasgoed aan de waslijn. Heeft u een buitenkeuken of kachel in uw tuin staan dan valt ook dit onder de verzekering. Satellietschotel die in de tuin staat en niet op het dak van de schuur of de woning, vallen meestal ook onder de dekking. Als ze op het dak staan of aan de muur bevestigd zijn valt een satellietschotel in de meeste gevallen onder de opstalverzekering omdat ze draad- en nagelvast verbonden zijn. Fietsen die “los” in de tuin staan vallen niet onder deze verzekering.

Afhankelijk van de dekking keuze valt ook het herstel van uw tuinbestrating na een breuk, lekkage van leidingen en riool of beschadiging aan uw tuin(beplanting) na brand valt onder deze dekking. Zelfs een deel van de kosten voor bodemsanering kunt u soms meeverzekeren.

 

Verzekering doorlichten

Vraagt u zich eens af: - Bent u wel verzekerd voor alle gewenste risico's ? - Betaalt u niet teveel ? - Bent u niet onder- of zelfs dubbel verzekerd ?

Copyright © 2015 Verzekerder.nl - Zeker Verder!