Glasverzekering

Een glasverzekering dekt de schade van glas breuk van glas dat zich in een kozijn van één van de gebouwen bevindt die op het zelfde verzekerde kadastrale nummer staan. Vaak zit er een geheel of gedeeltelijke glasdekking bij de woonhuis/opstalverzekering inbegrepen. Het is dan niet nodig om deze erbij te nemen bij een andere maatschappij.  Er is wel een mogelijkheid om deze verzekering af te sluiten voor lek slaan van dubbel of ander meervoudig glas in de eerste 10 jaar na plaatsing. Gebarsten ramen zijn wel verzekerd ongeacht hun “ouderdom”. Onder de dekking vallen ruiten in kozijnen, glazen deuren, glasbedekking aan de buitenzijde en glazen koepelsen. Ook uw lichtdoorlatende plexiglas is verzekerd.  Koepels zijn namelijk vaker van plexiglas (kunststof) dan van “echt” glas.

Het is voor u van belang dat u na gaat hoe groot de kans is op glas breuk. Een paar factoren als voorbeeld genomen: Is er sprake van een “trapveldje” in de buurt waardoor er een bal tegen een ruit van uw woning kan komen en men er van door kan gaan zonder dat u weet wie het gedaan heeft? Heeft u een groot grasveld rond de woning die regelmatig gemaaid wordt waardoor een verdwaald steentje door de ruit kan schieten? Meestal worden versieringen zoals plakplastic  en graveringen niet vergoed bij vervanging van een ruit. Ook hier is er weer sprake van de vraag of het wel voor u van toepassing is.

Verzekering doorlichten

Vraagt u zich eens af: - Bent u wel verzekerd voor alle gewenste risico's ? - Betaalt u niet teveel ? - Bent u niet onder- of zelfs dubbel verzekerd ?

Copyright © 2015 Verzekerder.nl - Zeker Verder!