Glasverzekering

Glasschade is één van de meest voorkomende schade aan en in gebouwen. De dekking voor glasschade is vaak niet standaard meeverzekerd op een inventaris- of opstalverzekering. Een Glasverzekering is daarom een verstandige aanvulling. Een groot verschil met de privé glasverzekering is dat hier de opdruk, gravering en belettering WEL mee te verzekeren zijn. Het is voor uw bedrijf van groot belang herkenbaar te zijn door middel van uitingen op de ramen in de vorm van een logo dan wel alleen een bedrijfsnaam. In privé sfeer zijn soortgelijke uitingen aangebracht puur voor de sier terwijl het hier een belangrijke functie heeft.

Wat valt er zoal onder het begrip glas:

* gevelplaten
* overkappingen
* binnen en buitenglas in kozijnen
* plexiglas
* licht doorlatend kunststof in bijvoorbeeld koepels
* glas in lood ramen

In geval van verbouwen is meestal de glasdekking niet van toepassing. Zeker niet als de ramen uit de kozijnen gehaald worden omdat dan de kans op glasbreuk erg groot is. Afhankelijk van wie de ramen uit de kozijnen haalt kan de schade heel soms op de aansprakelijkheidsverzekering van dit bedrijf verhaald worden. Er moet dan wel sprake zijn van merkelijk schuld maar niet van opzet of te wel onzorgvuldig handelen. Heeft u zelf een glaszetters bedrijf en u wilt de schade zelf repareren dan moet u wel eerst contact opnemen net de verzekeraar. U loopt de kans dat de schade niet vergoedt wordt als het niet van tevoren meldt en toestemming heeft gekregen. De kosten om het kozijn met een noodvoorziening dicht te maken worden vergoed mits door een gecertificeerd bedrijf met toestemming van de verzekeraar. Een glasverzekering is veelal niet “los” af te sluiten maar in combinatie met bijvoorbeeld de brandverzekering.

Verzekering doorlichten

Vraagt u zich eens af: - Bent u wel verzekerd voor alle gewenste risico's ? - Betaalt u niet teveel ? - Bent u niet onder- of zelfs dubbel verzekerd ?

Copyright © 2015 Verzekerder.nl - Zeker Verder!