Garagepolisverzekering

De garageverzekering of garagepolis is een combinatie van een algemene aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) en een op het garagebedrijf toegespitste motorrijtuigverzekering. De garageverzekering dekt schade toegebracht met motorrijtuigen (van het bedrijf of van klanten), schade aan motorrijtuigen van klanten tijdens reparatie- en onderhoudswerkzaamheden, en schade door een onjuiste uitvoering van de werkzaamheden aan het motorrijtuig. De kosten voor het opnieuw uitvoeren van deze reparatie werkzaamheden is uitgesloten. Verzekerd is de aansprakelijkheid voor schade aan personen en/of zaken veroorzaakt door de eigenaar⁄exploitant van het garagebedrijf, diens ondergeschikten en meewerkende familieleden⁄huisgenoten, en de eventuele bestuurders, commissarissen, personeelsvereniging en dergelijke van de onderneming. Uitgesloten op een garageverzekering of garagepolis is schade door opzet van de verzekeringnemer, oorlog, natuur- en kernrampen.

Premie bepalende factoren zijn onder andere:

* de grote van het bedrijf
* de reputatie is soms van belang
* aanwezige vakdiploma’s
* of er gekozen is voor een eigen risico per gebeurtenis

Bijzonderheden

Schade aan een nieuw, verkocht, maar nog niet geleverd motorrijtuig kan worden meeverzekerd. Zo ook schade aan de eigen auto´s van het bedrijf en de auto´s die het bedrijf op voorraad heeft voor de verkoop. Het brandrisico is niet altijd meeverzekerd op de garageverzekering of garagepolis. Beperkingen kunnen gelden ten aanzien van de leeftijd en waarde van de verzekerde motorrijtuigen. Soms bieden verzekeraars een (beperkte) cascodekking voor de motorrijtuigen van klanten.
Vervoert u uw auto’s zelf, op een eigen truck of trailer? Dan brengt dit bijzondere risico’s met zich mee. Deze kunt u soms optioneel meeverzekeren met de dekking op de handelsvoorraad.U heeft daarom geen aparte transportverzekering nodig.

Verzekering doorlichten

Vraagt u zich eens af: - Bent u wel verzekerd voor alle gewenste risico's ? - Betaalt u niet teveel ? - Bent u niet onder- of zelfs dubbel verzekerd ?

Copyright © 2015 Verzekerder.nl - Zeker Verder!