Fietsverzekering

U kunt uw fiets op verschillende manieren verzekeren. Het kan op basis van aanschafprijs of afschrijving. Als vandalisme in uw regio veel voorkomt kunt u ook kiezen voor diefstal EN beschadiging. De premie wordt berekend op de aanschafprijs van de fiets. Tegenwoordig kan men ook de accessoires mee verzekeren zoals de fietstassen.

Er kan gekozen worden voor verschillende lengtes van polisduur. Vanaf 1 jaar tot soms wel 5 jaar contracten kunnen er afgesloten worden.

Bij diefstal van de fiets geldt eigenlijk altijd dat u moet aantonen dat de fiets op slot stond. Dat gaat erg gemakkelijk door het tonen van beide fietssleutels. Verliest u ooit één van de fietssleutels of breekt deze af, dan moet u dat altijd melden aan de verzekeraar.

Vaak wordt er bij aankoop een verzekering aangeboden door de verkopende winkelier. Deze is niet altijd passend voor u of uw gezinsleden. Het is dus raadzaam om voor de definitieve aanschaf informatie in te (laten) winnen over de diverse mogelijkheden bij anderen. Dit kan kostenbesparend werken.

Verzekering doorlichten

Vraagt u zich eens af: - Bent u wel verzekerd voor alle gewenste risico's ? - Betaalt u niet teveel ? - Bent u niet onder- of zelfs dubbel verzekerd ?

Copyright © 2015 Verzekerder.nl - Zeker Verder!