Eigen Vervoer Polis

Voor wie is deze polis bedoeld:

Leveranciers van bijvoorbeeld wasmachines en televisies zijn elke dag onderweg om de in de winkel gekochte  goederen af te leveren bij de klanten. Dit gebeurt meestal met eigen vervoer. Buitendienstmedewerkers en servicemonteurs zijn de hele dag onderweg met dure materialen en gereedschappen in hun auto. Niet zelden gebeurt er dan wat met de lading door een ongeval of door inbraak in het voertuig. Vaak buiten de eigen schuld van de chauffeur. In deze polis zit vaak een 24 uurdekking tegen alle onheilen van buitenaf.  Vanaf het moment dat de goederen in de auto zitten zijn ze verzekerd, ook tegen diefstal als er maar sprake is van aantoonbare braaksporen op het voertuig.

Dekkingsgebied:
Het dekkingsgebied is vaak zeer ruim en omvat in de standaard polis naast de Benelux ook Duitsland. De dekking is uit te breiden met alle landen van West-Europa.
Er bij de meeste maatschappijen sprake van een eigen risico van € 125,= per gebeurtenis, ook als een deel of de gehele lading gestolen wordt. Het kan ook gebeuren dat niet de inhoud maar de gehele combinatie gestolen wordt en dan geldt er meestal een eigen risico van € 1.250,= per gebeurtenis. Er zijn maatschappijen die zeggen dat wanneer je genoeg maatregelen genomen hebt om diefstal te voorkomen de eigen risico’s komen te vervallen. Maatregelen zoals een SCM klasse twee of gelijkwaardige beveiligingssystemen inclusief goedgekeurde sloten en vensterroosters. Weet u niet zeker of deze aanwezig zijn kunt u altijd navraag doen bij de verkoper van uw voertuig.

Premie
De premie voor deze polis is gebaseerd op de verzekerde totaal waarde van de goederen per vervoermiddel. Vaak werkt men met twee grensbedragen bijvoorbeeld de grens van € 20.000,=. Tot € 20.000,= betaald men dan bijvoorbeeld 2,5% aan premie en vanaf een waarde van € 20.000,= een hogere percentage. Is de waarde minder dan die grens betaal je nog steeds  2,5% van € 20.000,= aan  premie. U ziet dat informatie inwinnen over de te betalen percentages al snel winst kan opleveren als de waarde van de vervoerde goederen ver onder de grens liggen.

Verzekering doorlichten

Vraagt u zich eens af: - Bent u wel verzekerd voor alle gewenste risico's ? - Betaalt u niet teveel ? - Bent u niet onder- of zelfs dubbel verzekerd ?

Copyright © 2015 Verzekerder.nl - Zeker Verder!