Caravanverzekering

Wanneer u erop uittrekt met uw caravan wilt u zorgeloos genieten. Uw caravan geeft u een thuisgevoel waar u ook bent in de wereld. Uw thuis wilt u goed beschermen en heeft u goed verzekerd en dat wilt u natuurlijk ook voor uw caravan of vouwwagen. Met een Caravanverzekering kunt u uw caravan, vouwwagen of aanhangwagen verzekeren tegen vele soorten van schade.

Verzeker uw caravan en losse caravaninventaris het hele jaar door, onderweg, op de camping en in de stalling. U kunt uw caravan verzekeren tegen materiële schade zoals schade als gevolg van een ongeval, brand, vernieling, diefstal of weersomstandigheden als storm en hagel. Uw caravan kunt u verzekeren tegen schade tijdens uw vakantie, maar ook onderweg, voor uw huis en in de stalling.

Wanneer uw caravan total loss is verklaard bij een voorval waarvoor u bent verzekerd of gestolen wordt en uw caravan is niet ouder dan vijf jaar, dan krijgt u vaak de nieuwwaarde uitgekeerd. Bij een caravan ouder dan vijf jaar ontvangt u meestal de dagwaarde. Wordt uw caravan tijdens uw vakantie total loss verklaard, dan vergoedt men vaak een maximaal bedrag per dag voor een vervangend verblijf zodat u onbezorgd verder van uw vakantie kunt genieten. Vaak wordt er wel een maximum gesteld aan het totaal bedrag voor vervangend verblijf waardoor het mogelijk is dat u niet uw hele vakantie kan afronden. In veel gevallen wordt er wel een eigen risico gevraagd maar gelukkig niet bij iedereen en wordt de reparatie  wel volledig vergoed door deze verzekeraars zonder het betalen van een eigen risico.

Als u met uw caravan op vakantie gaat neemt u niet alleen uw kleding en toiletspullen mee. U heeft ook spullen in de caravan nodig zoals kook- en verwarmingsapparatuur, een koelkast, keukenspullen, dekbedden, linnengoed, audiovisuele apparatuur en (tuin)meubelen om voor de tent/caravan/vouwwagen van de zon te genieten. Deze goederen vallen onder de inventarisdekking van de meeste verzekeraars en kan men kiezen tussen verschillende te verzekeren bedragen. Mocht u niet voldoende hebben aan de te verzekeren bedragen van de inventarisverzekering kunt u altijd nog een aanvullende verzekering afsluiten voor uw waardevolle inboedel. Kijk voor meer informatie bij huis naar de kostbaarhedenverzekering. Let wel op dat je ook hier alle voorzichtigheid in acht dient te nemen zoals het uit het zicht en achter slot en grendel plaatsen van de waardevolle goederen. Ook hier geldt dat u altijd bij het dichtstbijzijnde politiebureau aangifte moet doen van vermissing/diefstal. Het is logisch dat je met je caravan niet de hele wereld over gaat maar het verzekerde gebied is wel kleiner dan die van de reisverzekering. Daar ben je ook verzekerd in alle NIET Europese landen rond de Middellandse Zee en dat geldt niet voor alle caravanverzekeringen.
Check dus goed waar u wel en niet verzekerd bent voor u besluit naar wat verder gelegen landen te gaan met uw caravan en wel verzekerd wilt zijn.

Verzekering doorlichten

Vraagt u zich eens af: - Bent u wel verzekerd voor alle gewenste risico's ? - Betaalt u niet teveel ? - Bent u niet onder- of zelfs dubbel verzekerd ?

Copyright © 2015 Verzekerder.nl - Zeker Verder!