Camperverzekering

De minimale eis is dat u een WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekering heeft voor uw camper. Elke autoverzekering heeft dit onderdeel wettelijk verplicht als basis. Deze verzekering dekt de schade die u aan derden toebrengt met uw voertuig of aangekoppelde caravan of aanhanger. Deze schade kan zowel materieel als lichamelijk zijn. Als aanvullende dekking kunt u kiezen voor de zogenaamde WA+ die zorgt voor extra dekking, zodat u voor een belangrijk deel verzekert tegen schade aan uw eigen voertuig. Deze dekt net als bij vele autoverzekeringen onder andere ruitbreuk, diefstal van of uit uw voertuig, schade door storm en hagel, brand, joyriding en schade veroorzaakt door overstekend wild. De meest complete camperverzekering die u kunt afsluiten is de WA volledig casco (All-Risk).
U bent dan ook verzekerd tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld botsen, slippen en omslaan. Dezelfde dekkingen als bij een autoverzekering. Het aanvragen van een camperverzekering gaat dan ook bij de meeste verzekeraars via de afdeling verkeer.

De premie is net zoals bij een auto afhankelijk van een groot aantal factoren:

Bouwjaar van de camper
Leeftijd van de regelmatige bestuurder
Aantal schadevrije jaren met de camper of soms ook al met een “gewone auto”
Aantal kilometers die er gereden wordt op jaar basis
Welke accessoires je op of in de camper  hebt zitten en mee wilt verzekeren
Welk dekking men graag wil
Met of zonder rechtsbijstand voor verkeer
aak medereizigers, dan is een ongevallen inzittende verzekering ook niet onverstandig
Pechhulp voor binnen- en/of buitenland 
Administratiekosten
Prolongatiekosten
Eigen risico

Voor het berekenen van de premie is het van belang dat men weet wat voor een chassis de camper heeft en welke opbouw daar opgeplaatst is.
Vraag dit bij twijfel goed na aan de verkoper.

Weet u wat u wilt verzekeren en wilt u hulp, dan helpen wij u graag bij het maken van een keuze die het beste bij u past. Als er sprake is van schade waar u hulp bij de afhandeling wenst, staan wij voor u klaar. Voor Verzekerder maakt het niet uit of de polis via ons is afgesloten.

Verzekering doorlichten

Vraagt u zich eens af: - Bent u wel verzekerd voor alle gewenste risico's ? - Betaalt u niet teveel ? - Bent u niet onder- of zelfs dubbel verzekerd ?

Copyright © 2015 Verzekerder.nl - Zeker Verder!