Bromfietsverzekering

Onder de Bromfietsverzekering vallen gemotoriseerde voertuigen met een vermogen lager dan 50cc, zoals natuurlijk de bromfiets (automaat geschakeld), maar ook een scooter, snorfiets, rijwiel met hulpmotor (in de volksmond de Spartamet en niet de ELO bike), invalidenvoertuig, brommobiel, segway en quad (geen bromfiets quad). Het is voor deze voertuigen wettelijk verplicht een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering te sluiten. De ELO bike (fiets met elektrische trap ondersteuning) valt officieel sinds januari 2008 niet meer onder deze wettelijke verplichting. Schade die tijdens het fietsen op zo’n fiets aan derden wordt toegebracht valt nu onder de gewone gezinsaansprakelijkheidsverzekering.

Vroeger liep de bromfiets verzekering van mei tot meimaar dat is veranderd. De ingangsdatum is de datum waarop u de bromfiets heeft aangeschaft en loopt gedurende de daarop volgende 12 maanden.

Wanneer je voor welke verzekering kiest heeft te maken met een aantal factoren.

Bouwjaar van het voertuig
Leeftijd van de regelmatige bestuurder
Aantal schadevrije jaren
Welke accessoires je op het voertuig hebt zitten en mee wilt verzekeren
Welke dekking men graag wil
Met of zonder rechtsbijstand voor verkeer
Vaak medereizigers dan is een ongevallen opzittende verzekering ook niet onverstandig
Administratiekosten
Prolongatiekosten
Eigen risico

Verzekering doorlichten

Vraagt u zich eens af: - Bent u wel verzekerd voor alle gewenste risico's ? - Betaalt u niet teveel ? - Bent u niet onder- of zelfs dubbel verzekerd ?

Copyright © 2015 Verzekerder.nl - Zeker Verder!